Dani

SC S*Rytorps Dani California

Född: 2012-04-22 i Romelanda     Ras: Turkisk van     Färg: Röd amberögd, TUV d 62

Far: SC DK*Safkan Kedi’s Zeus, TUV d 62     Mor: CH S*Rytorps Holy Diver, TUV f 62

Blodgrupp: Ej testad     Uppfödare: Emma Berggren

Stamtavla

Dani som är hennes smeknamn kom till oss som 1 åring först som inneboende på grund av att ägaren skulle flytta. Hon kunde varken bli bärd eller bli kloklippt utan ett himla massa fräsande och morrande. Det gick häller inte att ha henne tillsammans med våra andra katter utan att de skulle bråka och bli rivna. Det här går aldrig tänkte vi. Dani fick bo med oss i sovrummet under nätterna och när vi inte var hemma. Vi försökte hela tiden att vänja henne vid hantering, bli bärd, ta på hennes tassar och klappa henne. Att bli klappad var inga problem om det inte blev för mycket. En månad senare så hade vi lyckats klippa klorna och bära henne korta stunder utan morrande. Stort framsteg! Efter ca 2 månader så hade vi testat med både Feliway och ett lugnande veterinärfoder till alla katterna för att försöka få dem att bli kompisar, men inget resultat. I samma skede får vi reda på att ägaren inte kommer kunna fortsätta att ta hand om Dani. Det bästa för henne då är att vi köper henne och ger henne och våra egna katter ett sista försök till att sluta fred. Skulle inte detta funka så skulle vi vara tvungna att omplacera henne, vilket vi helst ville slippa göra då vi redan blivit förälskade i henne. Vi skickade iväg vår fertila hankatt Night till min bror och slutade med p-pillrena för Dani och Lady. Efter ca två-tre veckor utan p-piller så var allt bråk nästan över. Lite små fräs här och där och någon tass i luften. Nu när de slutat löpa så är det fortfarande lika lugnt, om än inte lugnare. De har nu slutat fred och kan leva i harmoni med varandra!

Dani är nu en helt underbar katt som man kan hantera, bära runt på, klappa, klippa klorna osv. År 2014 planerar vi att ställa ut henne!

2014
Det har visat sig att Dani tycker det är rätt okej på utställningar och är gärna framme och gosar när det kommer folk till utställningsburen. Hon har blivit IC (Internationell Champion).

2015
Vi har tagit en kull hittills på Dani. 2015-02-24 fick hon 2 st kattungar tillsammans med SE*Jernkrok´s Altin Yaramaz.

2018
Det har blivit ett x antal utställningar och Dani kan numera titelera sig som Grand Internationell Champion (GIC).
Under hösten har vi försökt ta en kull på Dani men det fungerade inget bra. Vi hoppas att hon snart kommer in i löp igen så vi kan fortsätta våra planer att få en väldigt efterlängtad kull.

2019
Dani har varit på dejt med S*Lejongapet´s Folke Flagyl här ifrån Forshaga (nära och bra). Det tog sig på första försöket så i mitten av mars väntar vi kattungar!
Det blev 5st jättefina kattungar och vi bestämde också att detta fick bli hennes sista kull.
Dani fick efter sin kull åka på några utställningar och den 16 november på BIRKAS utställning i Stockholm tog Dani äntligen högsta titeln Supreme Champion! Nu ska Dani få bli efterlängtad pensionär då hon är 7,5 år gammal <3

————–
Lady är moster till Dani. Night och Macchiato är kusin med Dani.

 

Uppdaterad 2019-11-23