Om oss

Jag heter Angelica och har katterna Lady, Zmilla, Night, Dani och Macchiato och bor i ett hus i Forshaga (ca 2mil norr om Karlstad) med min sambo Tobias och vår dotter Viola.

Det började med att jag bestämde mig för att skaffa min första katt Lady, en Turkisk van år 2010. Jag hade från början ingen tanke på varken uppfödning eller utställning, men tyckte ändå att det lät spännande med utställning, så det var ju något jag var tvungen att pröva nu när jag skaffat mig en fin raskatt. Det gick jättebra och var superkul så det blev några utställningar! Jag var sedan nyfiken på att ta en kull på Lady. Har ju alltid älskat katter och är uppfödd med katter så att bli uppfödare var något som jag tyckte skulle passa mig väldigt bra. Jag fixade uppfödarnamn 2012 och sedan var det bara för min uppfödning att starta!
Lady skickades på parning i september 2012. När vi sedan hämtade henne fick vi inte med bara henne utan en liten Zmilla på 5månader, också en Turk.
Jag blev diplomerad uppfödare 2013 precis innan Lady blev dräktig och fick 5st små lussekatter 13 december! Detta leder oss till min 3:e katt Night som fick stanna. Några månader senare fick jag höra om en ettårig katt som behövde ett tillfälligt hem så, varför inte! Nu är hon inte bara inneboende tillfälligt utan jag köpte henne så nu är hon också en i familjen, Dani heter hon och är självklart en Turkisk van hon med 🙂
Efter Ladys andra kull så har jag behållt en hona till avel som har bott på foder hos min bror ända tills hon väntade sin första kull. Då tog jag hem henne igen och hon funkar jättebra tillsammans med våra andra 4 katter så då har hon fått stanna kvar.

Jag och min sambo köpte vårt första hus tillsammans nov 2016 efter att ha bott i lägenhet ett tag. Riktigt skönt för både oss och katterna att få det lite större. Man märker en sån stor skillnad på katterna hur bra dem trivs och att de blev mycket mer harmoniska med varandra. April 2017 fick vi vårt första barn, en liten dotter. De flesta av katterna brydde sig inte så mycket så det var skönt. Lady tyckte dock inte om när hon skrek så då fick man ha lite koll. Macchiato och Viola (som vår dotter fick heta) gillar varandra väldigt mycket så där tror jag det kommer bli en jättefin relation 🙂 Blir spännande och se om vår nästa lilla avkomma kommer få en lika bra relation till någon av katterna som Viola fått. I april 2019 väntas hon komma <3

1 augusti 2018 skulle Lady fått sin sista kull. Det gick inte riktigt som vi tänkt och slutade med kejsarsnitt. Passade på att kastrera henna samtidigt då det ändå var tänkt att hon skulle få gå i pension. Hon blev dock inte riktigt sig själv igen efter det här. Väldigt mammig (på mig) och kommer fortfarande inte riktigt överens med de andra katterna så nu söker vi ett nytt hem till henne. Innekatt helst i närheten och hos någon som inte har några andra djur. Den enda hon trivs med är sin son Night så skulle det vara så så skulle han kunna få följa med henne.

Sammanfattningsvis så har detta katteriet just nu 2st avelshonor, Dani & Macchiato.

 

Uppdaterad 2018-11-29