Kull 5 ”Änglakullen” 2018

Far: S*Lejongapet´s Folke Flagyl
Mor: IC S*Rytorps Lady of the Lake

Födda: 2018-08-01

Kattungarnas stamtavla

Det var en lång jobbig orolig dag den 1 augusti 2018. Ringde veterinären vid lunch och fick en akuttid direkt och skulle va på plats senast 13.00 på grund av att Lady hade gått så länge med kattungarna utan några tecken på att de skulle vara på gång. Det tog 40min innan vi fick komma in. Först ultraljud som inte visade några livstecken. Sedan röntgen som visade 3st stora kattungar. Lady blev undersökt och var inte öppen så det bästa för henne va då kejsarsnitt i och med att kattungarna visade sig vara både stora och kanske inte vid liv.
Passade även på att kastrera henne i samma veva för detta skulle bli hennes sista kull.

Jag väntade på plats hela tiden (förutom en snabb lunch) för att vara redo när/om det skulle komma någon levande kattunge. Veterinären ringde efter någon timme och sa att de två första kattungarna var stora, gula och döda. Hade troligtvis varit det ett tag. Den 3:e var liten och svag och klarade sig inte speciellt länge fast de försökte. Veterinären hade en teori att Lady kanske hade fått värkar någon natt när inte vi var där och att det sedan avtagit och att det inte kom igång igen. Ingen vet säkert.

Det var ett väldigt tråkigt slut för Ladys sista kull. Men förhoppningsvis ska hon leva gott som pensionär nu och framåt.