Om oss

SE*Anjivans är ett litet katteri som började med att föda upp turkisk van men som nu har utökat till att föda upp även maine coon. Vi finns belägna i Forshaga som ligger ca 2 mil norr om Karlstad.
Vårt mål är att föda upp friska rastypiska katter med gott temperament i en liten skala.

Angelica heter jag som står bakom stamnamnet, är gift med Tobias och vi har två döttrar tillsammans. Bor i hus så katterna har mkt yta att springa på samt så planeras det att bygga en kattgård i anslutning till huset inom en snar framtid. Förutom familjen och katterna så tycker jag det är väldigt kul att fotografera så det blir en hel del bilder på barnen och katterna.

Jag är uppväxt med katter så när jag flyttade hemifrån var det självklart för mig att köpa min första katt. Sedan jag var liten har jag alltid varit fäst vid Maine coon, men av någon anledning så valde jag ändå att skaffa mig en ”turk” just för att jag läst att de va så speciella och gillade vatten. Nu i efterhand när jag har båda raserna så är de väldigt lika i sättet men maine coonen är mer ”cool” i sitt temperament.

 • Aug 2010 – Köpte vår första Turkisk van, Lady
 • Okt 2012 – Registrerat stamnamn, SE*Anjivans
 • Dec 2012 – Första kullen TUV föddes
 • Nov 2013 – SVERAK diplomerad uppfödare
 • Dec 2016 – PawPeds G1 kurs
 • Dec 2017 – PawPeds G2 kurs
 • Mar 2019 – PawPeds G3 kurs
 • Nov 2019 – Köpte vår första Maine coon, Doris
 • Nov 2021 – Första kullen MCO föddes
 • Mar 2022 – Campus Felinarium Ursa Minor kurs
 • Jun 2022 – Campus Felinarium Ursa Major kurs
 • Aug 2023 – Campus Felinarium The Pleiades kurs