Lady

IC S*Rytorps Lady of The Lake

Född: 2010-05-13 i Romelanda     Ras: Turkisk van     Färg: Röd amberögd, TUV d 62

Far: IC S*Tufvans Rum Tum Tugger, TUV d 62     Mor: S*Wailet’s Perdita, TUV f 62

Blodgrupp: Ej testad     Uppfödare: Emma Berggren

Stamtavla

Lady som hon kallas är min första egna raskatt och blev då min första avelshona. Jag själv tycker Lady är speciell, men det tycker nog de flesta om sina egna katter 🙂

Hon har alltid varit mammig av sig, ska följa efter en och pratar väldigt mycket när man svarar henne. Skulle jag låtsasbråka med någon eller ropa på någon lite för högt så kommer Lady rusandes och trycker sig upp i ansiktet på mig. Ibland till och med biter hon mig i näsan för att jag ska bli tyst. Inte hårt utan bara för att markera att nu får jag vara tyst precis som de gör när kattungarna börjar pipa! 🙂

Lady älskar att apportera som de flesta turkar. När man väl har börjat så tröttnar hon inte. Hon har också en annan egenskap som fattas hos våra hundar. Sitter hon och jag själva och hör något ljud från något utav de andra rummen så morrar hon och springer dit för att se vad det är. Jag tvekar inte på att hon skulle attackera om det stod en inbrottstjuv där!

Annars så är hon VÄRLDENS goaste och älskar att bli pussad på huvudet/pannan. Lady pussar gärna tillbaks på kinden! Mammas tjej 🙂

På utställningsfronten så har hon kommit soppas långt att hon blivit IC (Internationell Champion). Hon är inte så jätteförtjust i utställningar. Hon är för nervös och för otrygg i den miljön. Men eftersom domarna alltid tyckt att hon är så fin och har allt som en turk ska ha förutom lite för mycket färg på öronen som man inte ska man inte ha, så har jag fortsatt ställa ut henne. Några domare hade till och med tagit henne vidare till panelen om hon inte hade varit så nervös.

2012
Lady fick i september åka och paras med CH DK*Silkyvans Prius i Torup. De fick en jättefin kull 2012-12-13 på 5st kattungar!

2013
Nu var det dags för en till kull. Vi tog hem hanen S*Lislisas Fnatte från Bålsta (sthlm) till henne i september och det blev 4st kattungar 2013-11-23!

2017
Äntligen dags för Ladys sista kull. I november åkte hon till GIC S*Rytorps Fade to Black i Sthlm. Det tog sig tyvärr inte och vi hade inte möjlighet för en omparning tyvärr.

2018
I april lämnade vi Lady första gången hos S*Lejongapet´s Folke Flagyl. Helt oerfaren på detta område så det gick inte så bra. Nästa försök var i maj och då hade vi mer tur. Troligtvis skulle kattungarna komma i slutet av juli!
1 augusti hade det fortfarande inte kommit några kattungar så vi åkte in till veterinären för koll. Det visade sig vara 3 st kattungar på röntgen men det var väldigt dåligt med livstecken enligt ultraljudet. Det fick bli kejsarsnitt direkt och vi passade samtidigt på att kastrera Lady då detta var tänkt att vara sista kullen då hon redan hunnit bli 8 år gammal.
När allt var klart så fick vi veta att det var 2 st stora kattungar och en mindre. De två stora var döda sedan ett tag, den lilla levde men var så liten och svag så den överlevde tyvärr inte häller. Lady mådde iaf bra och fick komma hem på kvällen. Hon verkade som vanligt, letade inte efter kattungarna (vad jag kunde se när jag var inne hos henne i sitt rum). Men sedan när stygnen var läkt efter kejsarsnittet så skulle hon få komma ut till de andra katterna. Hon var då som förbytt och skulle attackera vår kastrerade hona Zmilla (som är lägst i rang). Sedan dess har de inte kunnat vara tillsammans och Zmilla blir livrädd så fort hon ser Lady.
Det hugger i hjärtat att behöva ta beslutet att omplacera Lady men man måste göra det man tror är bäst för katterna och då får inte mina känslor spela in.

I slutet av året bestämde jag mig för att det inte är hållbart att hålla på som vi gör i dagsläget med att ha Lady instängd i ett rum och bara få komma ut några timmar varje dag samt att hon fick sällskap av sin son Night under delar av dagen som han ville vara där inne. Lady söker nytt hem där det inte finns några andra djur och jag kan tänka mig att låta sonen Night flytta med henne som sällskap då de trivs så bra med varandra. Mitt hjärta håller på att gå sönder av bara tanken och det är väl därför det har tagit så lång tid att verkligen bestämma mig för detta beslut. Men när man har testat allt som går och det fortfarande inte funkar mellan katterna så är det som det är <3

2019
Lady har hittat ett nytt hem och fått en ny kompis! Ett par från Åmål har öppnat sitt hem för Lady och hon mår verkligen så bra hos dem. Hon kunde inte få ett bättre pensionärsliv än hos dem då hon får massa lek och bus, en ny kompis och får vara med på massa äventyr allt från koppelpromenader till båtutflykter. Saknaden är stor och hon kommer alltid att vara min första kärlek men att veta att hon har det så bra i sitt nya hem gör att jag inte kan vara annat än glad för hennes skull <3

Uppdaterad 2019-03-05