Ladys sista kull, Änglakullen <3

Lång jobbig orolig dag idag. Ringde vet vid lunch och fick en akuttid direkt och skulle va på plats senast 13.00. Det tog 40min innan vi fick komma in. Först ultraljud som inte visade några livstecken. Sedan röntgen som visade 3st stora kattungar. Lady blev undersökt och var inte öppen så det bästa för henne va då kejsarsnitt i och med att kattungarna visade sig vara både stora och kanske inte vid liv.
Passade även på att kastrera henne i samma veva för detta skulle bli hennes sista kull.

Jag väntade på plats hela tiden (förutom en snabb lunch) för att vara redo när/om det skulle komma någon levande kattunge. Vet ringde efter någon timme och sa att de två första kattungarna var stora, gula och döda. Hade troligtvis varit det ett tag. Den 3e var liten och svag och klarade sig inte speciellt länge fast de försökte. Vet hade en teori att Lady kanske hade fått värkar någon natt när inte vi var där och att det sedan avtagit och att det inte kom igång igen. Ingen vet säkert.

Lady är iaf hemma igen utan kattungar och kastrerad. Tratten hade de glömt att sätta på henne så hittade en gammal hemmagjord tratt som hon fick på sig när vi kom hem. Lady var inte så snäll när de skulle ta kanylen på henne, hon bet henne i handen och blev rasande. När hon stängde rutan till ”buren” så attackerade Lady rutan så glaset gick i bitar och rymde sedan in i ett litet lager med droppslangen hängandes efter. Ingen fick komma in, hon bara fräste. Där inne fick Lady sitta tills jag kom och hämtade henne. Stackars lilla Lady som måste vara helt förtvivlad över att inte veta vart hennes bebisar är

Nu får hon vila ostört inne i sitt rum ett tag så ska jag sova hos henne inatt också så hon slipper vara ensam

Posted in -